Onderhoud

Met goed onderhouden wordt wintersporten een stuk leuker én veiliger

 

  • Ophalen onderhoud kan alleen tijdens openingstijden van de Skiwinkel
  • Inleveren onderhoud kan tijdens openingstijden van de Skiwinkel én Skicentrum
  • Brengen tm zondag = halen vanaf woensdag
  • Voor snel service* rekenen wij € 10,00 extr

Je ontvangt bij inbrengen ski’s/snowboard een kaartje met een nummer, hierop staat ook vanaf welke datum je kunt ophalen. En dat kan alleen tijdens openingstijden van de Skiwinkel.

Wij onderhouden de ski’s/snowboard in onze eigen werkplaats.

Afstellen kan handmatig en machinaal. Monteren van bindingen is op aanvraag**.

Hier kan je de prijslijst downloaden.

ONZE TIPS

  • Ga je je ski’s of snowboard opruimen na de vakantie? Je kunt ze beter direct brengen voor een onderhoudsbeurt
  • Bewaar ski’s hangend op z’n kop op beugels, met de bindingen naar beneden. In een verwarmde, droge ruimte (ivm roest vorming)
  • Haal ze sowieso altijd uit elkaar en laat ze nooit in een skitas zitten
  • Smeer nooit iets anders dan wax op de ski’s. Dus geen vaseline, WD40 oid
  • Wij rekenen extra voor het verwijderen van vet/wax en roest
  • Wil je de ski’s goed opbergen? Breng ze dan direct na jouw vakantie langs voor een beurt
  • *Snel service kan alleen als het in ons programma past. Ski’s worden dan binnen 2 dagen klaar gemaakt, of je wacht erop
  • ** Bindingen boren; vraag naar de mogelijkheden
  • Ski’s die ouder zijn dan 7/8 jaar zijn helaas niet veilig meer om in te boren of om te monteren
  • Als je advies wilt over jouw ski’s of snowboard kun je altijd duidelijke foto’s appen. Je krijgt dan advies. Zorg voor duidelijke foto’s waarop ook het merk én type zichtbaar is

Waarom ski onderhoud

Skiën is een leuke en uitdagende sport die veel plezier en adrenaline kan bieden. Om ervoor te zorgen dat je veilig en optimaal van je ski-ervaring kunt genieten, is het echter essentieel om goed voor je ski’s te zorgen. Regelmatig ski-onderhoud is niet alleen cruciaal voor de levensduur van je ski’s, maar ook voor je eigen veiligheid en prestaties op de piste.

Verbeterde prestaties, voor elke skiër belangrijk: goed onderhouden ski’s glijden soepeler over de sneeuw en reageren beter op bewegingen. De staalkanten van de ski’s moeten scherp zijn om goed grip te houden op harde sneeuw of ijs. Door je ski’s regelmatig te slijpen, zorg je ervoor dat ze optimaal presteren, vooral in bochten en op steile afdalingen heb je grip. Een goede waxlaag helpt naast sneller te glijden ook om het water wat ontstaat onder de ski’s (warmte door wrijving) van het belag (onderkant) afgaat en hierdoor niet vastvriest of sneeuwkristallen vormt.

Ski’s zijn een aanzienlijke investering, en je wilt er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het aanbrengen van wax en het repareren van eventuele krassen of gaten, voorkom je dat de ski’s vroegtijdig verslijten. Dit onderhoud helpt om de structuur van de ski te behouden en te beschermen tegen slijtage door blootstelling aan vocht en vuil.

Eén van de belangrijkste redenen om je ski’s goed te onderhouden, is de veiligheid. Botte kanten kunnen ervoor zorgen dat je de controle verliest, vooral op ijzige of harde ondergronden. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties zoals valpartijen of botsingen. Ook een beschadigde basis of onjuiste afstelling van de bindingen kan leiden tot ongelukken. Door je ski’s regelmatig te laten controleren en onderhouden, verklein je de kans op ongelukken en zorg je ervoor dat je veilig kunt skiën.

Niets is zo frustrerend als een dag op de piste met slecht glijdende ski’s die constant vastlopen in de sneeuw. Goed geslepen kanten en een gladde, gewaxte basis maken het skiën niet alleen veiliger, maar ook veel comfortabeler en leuker. Het geeft je het vertrouwen om met meer gemak en plezier van de berg af te komen.

Door goed voor je ski’s te zorgen, draag je ook bij aan een duurzamere ski-ervaring. Goed onderhouden ski’s gaan langer mee, wat betekent dat je minder snel nieuwe ski’s hoeft te kopen. Dit vermindert de impact op het milieu die gepaard gaat met de productie van nieuwe ski’s en de afvalproductie van oude, versleten ski’s.

Regelmatig ski-onderhoud bestaat uit verschillende taken:

– Slijpen van de staalkanten: dit zorgt voor een betere grip op de sneeuw.

– Waxen: Helpt om soepel te glijden en beschermt tegen uitdroging.

– Reparatie: Het opvullen van krassen en gaten voorkomt verdere schade.

– Afstellen van de bindingen: Dit is essentieel voor je veiligheid en voorkomt dat de ski’s te snel of juist te laat loskomen bij een val.

Hier kan je de prijslijst voor onderhoud downloaden.