Protectie

Protectie vermindert het risico op blessures

Het dragen van skihelmen begon eind jaren ’90 en werd in de jaren 200 steeds gangbaarder. Daarvoor droegen mensen geen helmen, tenzij ze deelnamen aan races of andere risicovolle disciplines. Er kwam steeds meer bewustwording van veiligheid en meer aandacht voor de risico’s van hoofdletsel bij ski- en snowboard ongelukken.


Naast het dragen van een helm zijn er verschillende redenen om extra beschermende uitrusting te dragen tijdens skiën en snowboarden. Het vermindert de kans op blessures, vergroot vertrouwen en kan tegen weersomstandigheden beschermen en overbelasting voorkomen.

Naast een assortiment helmen, met én zonder vizier, verkopen wij ook rugprotectie en shorts van XION protection gear.


In eerste instantie is XION ontwikkeld voor stunt professionals, (extreme) sporters en wetshandhavers. Zij bieden de beste impactbescherming die u op de markt kunt vinden. Ze zijn comfortabel, flexibel en impact vermindert extreem dankzij de D3O impact technologie die in alle producten zit.


D3O is de dunste en meest geavanceerde bescherming tegen schokken. Materialen met een combinatie van polymeerchemie en geavanceerd ontwerp, is de bescherming zacht en flexibel. Je merkt nauwelijks dat je het aan hebt. Vergeleken met standaard schuimen reageert dit anders als er kracht op uit wordt geoefend. D3O absorbeert en verspreidt energie tijdens een impact. Dit vermindert de hoeveelheid kracht die op jouw lichaam wordt overgedragen en resulteert in minder schadelijke verwondingen.