Ski~Mojo

Is geen gewone kniebrace

Ski~Mojo is geen gewone kniebrace voor geblesseerde skiërs of snowboarders, het is een orthese van een nieuwe generatie. De Ski~Mojo is een door veren aangedreven exoskelet.

Inmiddels is het ook bewezen dat het niet alleen bij knieklachten pijn vermindert, ook bij rug- en heupklachten kan de Ski~Mojo worden gebruikt. Met de Ski~Mojo heb je minder spiervermoeidheid en  minder risico op blessures. Door de vering worden trillingen, schokken en druk op de knieën verminderd met 40%.

Je kunt je ski/snowboard tijd maximaliseren, harder gaan met super fitte benen.

Je kunt hem zowel over als onder je broek dragen. Voor onder de broek heb je speciale bretels nodig. Deze kosten € 69,00

Als je de Ski~Mojo over je broek draagt, is er een risico dat je ergens achter blijft hangen en je kunt je ski of snowboardschoenen niet geheel bedekken met je broek. Indien er sneeuw het mechanisme indringt, of het bevriest kan het beschadigen.

Hoe het werkt
De Ski~Mojo heeft een sterke mechanische veer die ongeveer 1/3 van het lichaamsgewicht ondersteunt. Tijdens het skiën of snowboarden wordt de veer samengedrukt tijdens het buigen van de knieën. Wanneer je je benen strekt geeft de Ski~mojo jou 33% meer spierkracht en vermindert trillingen, schikken en druk op de knieën met 40%.

Welke maat heb ik nodig
De Ski~Mojo is one -size-fits-all door de telescopische stangen die in lengte aan te passen zijn.
Het enige wat van belang is, is jouw gewicht.
GOLD = 75 – 120 KG
SILVER = 55 – 85 KG
BLUE = 38 – 62 KG
Kies het model waarbij je \o ver mogelijk verwijderd bent van een minimum of maximum instelling.

Invloed op de techniek
De Ski~Mojo heeft een positieve invloed op de skitechniek! Tijdens skiën en snowboarden word je ondersteund in jouw natuurlijke bewegingen zo blijf je in de juiste houding. Omdat het minder fysieke inspanning kost om te skiën/snowboarden, kun je het langer en makkelijker volhouden, deze factoren helpen jouw techniek te verbeteren.
Wenperiode
Doordat 1/3 van je lichaamsgewicht overgenomen wordt, hoeven jouw benen 15-30 kg minder gewicht te dragen. Dus dit vereist een korte gewenningsperiode, meestal ben je na 2 flinke afdalingen eraan gewend (en wil je niet meer zonder).
Tourskiën met de Ski~Mojo
Ja hoor, zeker doen. Het helpt je niet met omhoog vellen, wel met afdalen! Je kunt ze alvast bevestigen zonder te activeren, of in je rugzak meenemen en voor de afdaling aantrekken en activeren. Installeren is binnen 2 minuten haalbaar.

Racen/wedstrijden met de Ski~Mojo
Dat mag helaas niet.
De Ski~Mojo en een kniebrace
Veel mensen vinden het gebruik van een brace overbodig door het gebruik van de Ski~Mojo. En als je een kniebrace wilt dragen past de Ski~Mojo makkelijk over de meeste braces.
Naar het toilet
Deactiveer het mechanisme. Maak de gespen los op de elastische lies banden. Ontkoppel de telescopische stangen aan de bovenkant.

Vallen en gebruik
Tenslotte over vallen met een Ski~Mojo aan. Als je op het uiteinde van van de bovenste telescopische stang valt, kan dit blauwe plekken veroorzaken. Op dezelfde manier als wanneer je valt met een telefoon of een bos sleutels in je zakken. Als je door een andere skiër/snowboarder vanaf de zijkant wordt geraakt, zal de Ski~Mojo het grootste deel van de impact opvangen en verspreiden over de hele lengte van de Ski~Mojo.
De Ski~Mojo dien je te gebruiken volgens instructies tijdens aanmeten/ verkoop. Eventuele andere bewegingen of zelf veranderen van instellingen kan schade aan de Ski~Mojo veroorzaken.